Natursten & Silestone

natursten

Natursten

Bänkskivor i natursten tål svåra påfrestningar och håller sig skinande vackra i åratal. Då och då kanske en polering kan behövas, men det är det lilla.

När man bakar så är bänkskivor i natursten det självklara valet, alla professionella bagare och konditorer väljer natursten som bakningsunderlag om de kan.

Varma köksredskap kan utan problem vila på bänkskivor i natursten, stenen tar ingen skada av höga temperaturer – de vare sig missfärgas eller spricker.

I köket finns det alltid fukt, men natursten har extremt låg absorptionsförmåga och påverkas därmed inte av vätskor som hamnar på den, dessutom drabbas de inte av missfärgning som andra ytor ofta gör.

Det finns en uppsjö olika estetiska variationer av natursten. Marmor och granit är de vanligaste valen, men även inom dessa två typer finns oändligt många olika färger och variationer.

När du är nyfiken på bänkskivor i natursten så är du varmt välkommen till oss på R.O.M.A. Marmor & Granit AB.

Silestone

Vill man av någon anledning inte ha ren natursten som bänkskiva i sitt kök så kan man istället välja silestone. Silestone är ett kompositmaterial som består av 93 % krossad natursten och resten en blandning av olika komponenter som t ex krossat glas, färgpigment och spegelflisor. Silestone tål temperaturer på upp till 180oC och kan genomgå olika ytbehandlingar beroende på behov – dessutom är det reptåligt.

Väljer du silestone istället för natursten så har du hela 50 olika färger att välja mellan, samt tre olika tjocklekar. Hör gärna med oss på R.O.M.A. Marmor & Granit AB för vidare information.